Thursday, November 26, 2009

Kenangan semasa di tadika sinar imani

Inilah gambar abang DD dalam jubah konvonya....hehe
Inilah kawan-kawan dalam kelas abang DD...


Wajdi je pakai baju lain sebabnya dia masuk tadika ni pun bln 9 baru ni...huhuh

Petrosains Dinotrek 2

lama dah rasanya x update blog ni. Bukannya apa, xder masa n agak busy jugak. almaklumlah.... nak settle markah student. Markah student pun dah settle kira ok le...boleh la aku jenguk2 blog yg hampir nak berabuk ni...hehe

Minggu lepas papa cuti hampir 2 minggu...saje nak abiskan cuti tahunan katanya. dah cuti tu biasalah...byk le aktiviti diaorang. Ni gambar pegi tgk dinasor....mmm seronoknya diaorang. mama jugak le yang putih mata..yelah...mama x cuti...huhuh... anyway, enjoy la tgk pic ni...




















Monday, September 14, 2009

6th wedding Anniversary


Pada tanggal 12 September 2009 bersamaan 22 Ramadhan 1430H genaplah 6 tahun usia perkahwinan ku bersama lelaki yang amat aku cintai dan sayangi Nor Azlan bin Ariffin. Semoga aku bahagia dan kekal hingga ke anak cucu dan ke akhir hayat.
Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Kau ampunilah dosaku yg telah ku perbuat
Kau limpahkanlah aku dgn kesabaran yg tiada terbatas
Kau berikanlah aku kekuatan mental dan fizikal
Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan
Kau peliharakanlah lidahku dr kata2 nista
Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaranMu
Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan
Ya Allah
sekiranya suami ku ini pilihan Mu di Arash
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus bersamanya
Sekiranya suamiku ini adalah suami yg akan membimbing tanganku dititianMu
Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala perbuatannya
Sekiranya suami ku ini adalah bidadara untuk ku ke Jannah Mu
Limpahkanlah aku dgn sifat tunduk dan tawaduk akan segala perintahnya
Sekiranya suamiku ini adlh yg terbaik untukku di duniaMu
Peliharalah tingkah laku serta kata2ku dari menyakiti perasaannya
Sekiranya suami ku ini jodoh yg dirahmati oleh Mu
Berilah aku kesabaran utk menghadapi segala kerenah dan ragamnya
Ya Allah
Kau yang Maha Mengetahui apa yg terbaik utk ku
Kau juga yang Maha Mengampuni segala kesilapan dan keterlanjuranku
Sekiranya aku tersilap berbuat keputusan,
bimbinglah aku ke jalan yg Engkau redhai
Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sbg seorg isteri
Kau hukumlah aku di dunia tetapi bukan di akhiratMu
Sekiranya aku ingkar dan derhaka
Berikanlah aku petunjuk ke arah RahmatMu
Ya Allah
sesungguhnyaAku lemah tanpa petunjukMu
Aku buta tanpa bimbinganMu
Aku cacat tanpa hidayahMu
Aku hina tanpa rahmatMu
Ya Allah
Kuatkan hati dan semangatku
Tabahkan aku menghadapi segala cubaanMu
Jadikanlah aku isteri yang disenangi suami
Bukakanlah hatiku utk menghayati agamaMu
Bimbinglah aku menjadi isteri yg solehah
Hanya padaMu Ya Allah ku pohon segala harapan
Kerana aku pasrah dengan dugaanMu
Kerana aku sedar hinanya aku
Kerana aku insan lemah yg kerap keliru
Kerana aku leka dengan keindahan duniaMu
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaranMu
Kerana pendek akal ku mengharungi ujianMu
Ya Allah Ya Tuhanku
Aku hanya ingin menjadi isteri yg dirahmati
Isteri yang dikasihiIsteri yang solehah
Isteri yang sentiasa di hati suamiku..
Amin,amin Ya Rabbal Allamin..

Wednesday, September 9, 2009

S A L A M . L E B A R A N

S A L A M . A I D I L F I T R I . U N T U K . S E M U A

Thursday, August 27, 2009

Terbaru anak-anak ku....

Abang dan adik......

Aksi-aksi abang....

Aksi-aksi adik....

Wednesday, August 26, 2009

Hari Ke-5 puasa...

Inilah muka-muka tgh buat kerja pd hari ke-5 puasa....kerjalah sgt......





hehehehe.........

Wednesday, August 19, 2009

Selamat Menyambut Ramadhan

Menjelang Ramadhan


Puasa menjelang tiba.....

Ibadat puasa adalah ibadah dikerjakan dengan berlapar dan berdahaga sepanjang hari iaitu sejak terbitnya fajar sodiq (masuk waktu Subuh) hingga terbenamnya matahari (masuk waktu Maghrib). Antara hikmah dan faedah ibadat puasa ialah menginsafkan diri bahawa kita pada hakikatnya adalah makhluk yang dhaif yang perlu sentiasa menghampirkan diri dan beribadat kepada Allah s.w.t. serta mengharapkan limpah kurnia-Nya.
Firmah Allah s.w.t. menjelaskan tentang hikmah puasa Ramadhan yang bermaksud:

"Wahai orang-orang yang beriman, diwajibkan berpuasa atas kamu sebagaimana diwajibkan atas umat-umat yang terdahulu sebelum kamu, semoga kamu bertakwa" (Surah al-Baqarah:183)
Pada bulan Ramadhan dibuka pintu-pintu syurga, dikunci semua pintu neraka, dibelenggu semua syaitan. Inilah masa yang paling sesuai untuk merebut ganjaran pahala yang berlipat kali ganda tanpa diganggu oleh syaitan dan iblis, hanya nafsu yang perlu dikawal.
Marilah kita bersama-sama menjalankan ibadah puasa dengan sebaik-baiknya...

Tuesday, August 11, 2009

kenangan zaman dulu...

masa sekolah tadika......
Nangis nak pisang.....

Wednesday, August 5, 2009

Abang dan adik.......

Adik...jom kita pegi kat sana....

adik tgk aper tu.......

panas la mama.....(abang cakap!!!!!)

ee.....panas terik rasanya.......

Adli..sebelum berusia 2 tahun







Inilah aksi-aksi anak ku yang nakal ni......... macam2 pe'el adli ni.... tp walau bagaimana pun mama tetap sayangkan adli.........






Ni apahal lak ni......asyik nak nangis jer.......




Nak jalan ke mana ni....suka yer...kalu jalan-jalan...... kalu duk rumah cuti2 ni confirm adli mengamuk....

Ala...posingnya anak mama ni.....





Wajah yang penuh dengan keyakinan.....hehe....











yea.......dah berusia 2 tahun pada 27 julai 2009.......hepi besday to me.......

H1N1

Assalamualaikum.....

Virus H1N1 semakin menular di kawasan kuantan pada masa kini....

Kolej Shahputra telah pun tutup disebabkan virus H1N1...

Saya menyeru kepada rakan-rakan agar kita bersama-sama menjaga kebersihan dan menjaga keselamatan diri supaya kita tidak dijangkiti virus tersebut.

Nauzubillah...........

Monday, August 3, 2009

Baru melangkah ke alam Blog

Untuk pertama kali aku melangkah ke alam ini....
aku ni bukanlah seorg yang rajin untuk mengarang ayat tp seronok jugak bila dah baca blog kawan2. kadang2 kita perlu juga meluahkan perasan dengan menulis. jadi aku harap blog aku ni akan menjadi tatapan kawan2 sekalian...TQ..
untuk persembahan yang pertama...terimalah video anak ku...hehe

video